Olen alkanut laskea jo päiviä jouluun, mutta en ole päässyt laskuissani loppuun asti. Ihanaa ajatella, että sitten joululoman alettua voi rentoutua kokonaan, tai vaihtoehtoisesti juosta viimeisillä joululahjaostoksilla etsimässä juuri sitä oikeaa lahjaa ystävälle tai siskolle (heille on vaikea keksiä mitään). Rakastan juuri niitä viime hetken nopeita päätöksiä ja päätöntä juoksentelua käytävältä toiselle, riitelyä hyllyn viimeisestä Muumi-mukista... Se on ihanaa. Joskus väkijoukot saattavat ahdistaa, mutta ei koskaan joulumyynneissä.

Ja sitten kun lumi sataa maahan ja voi leikkiä lumisotaa kuin pahainen kakara, tai tehdä lumienkelin tai lumilinnan, tai istua sisällä juoden kaakaota ja sitten kääriytyä kolmen viltin alle nukkumaan. Nyt haluan unohtaa rakkaan jääkaappi-huoneeni ja kylmät lattiat, niitä voi ajatella myöhemminkin...

Tällä hetkellä olo tuntuu rauhalliselta ja mukavalta, enkä jaksa edes välittää huomisesta kokeesta. Itseäni aina pienenä harmitti olla sisaruskolmikon kuopus. Tarkemmin ajateltuna se on aika mukavaa.