Uusi sivupohja käytössä, rakastan tätä (kuten kaikkia aikaisempiakin. Niitähän on ehtinyt olla jo useampia, vaikka en tätä blogia kauaa olekaan pitänyt... Vain suunnilleen kuukauden, ei ihan sitäkään. No jaa, sehän ainakin todistaa ailahteluani).

Löysin taas melkein jokaviikkoisella kirjakauppareissullani kaksi helmeä, Enkelit ja demonit (Dan Brown) ja Geishan muistelmat (Arthur Golden). Pokkariversioita, joten vain 20 euroa yhteensä. Plus sitten karkkiin kuluneet rahat (suklaahiiri mikä suklaahiiri).

Kirjoittaminen ei ota sujuakseen tänään. Lia on ärsyttävä itsepäinen kakara, molemmat herra Nimettömät leikkivät vaikeastitavoiteltavaa ja siihen neljänteen ei voi ottaa minkäänlaista kontaktia. Jippii. Olisi sittenkin pitänyt tehdä Liasta kiltimpi ja ystävällisempi ja avoimempi - sen kyllä voi hyväksyä, ettei lukija ymmärrä Liaa, mutta minun sentään pitäisi. Hmm, taidan tappaa Lian sopivan tilaisuuden tullen. (Yleensä menen tapattamaan ne rakkaimmat ja itselleni tärkeimmät hahmot jossain vaiheessa. Se on välillä vähän pelottavaakin.)

Löysin muuten eilen, selatessani vanhoja tiedostoja huvikseni läpi, vanhan, aikoja sitten haudatun tavallaan-fantasian (hieman taikaa ja eri maailma, mutta ei mitään taruolentoja tai kääpiöitä tms. Onhan sekin kai fantasiaa, mutta itse olen aina jotenkin mieltänyt fantasia=muitakin kuin vain ihmisolentoja ja eriskummallisia elukoita, esim. yksisarviset) juonikaavion ja muutaman näytepalan. Luin sen, ja vaikka juoni olikin kammottavan kliseinen, epälooginen ja omituinen, niin silti siinä oli hyviäkin oivalluksia. Hyvä nuorempi minä! Kun vähän muuttelee juonta parempaan suuntaan, poistaa nimien joukosta kökköydet tyyliin Hs'iois (tuo on kyllä aivan repäisty esimerkki, ei siellä tuollaista ollut, mutta pointti siis tuli selväksi) ja vähentää sitä truelovea sieltä reilulla kädellä (olin varmasti punainen kuin katkarapu lukiessani millaisia rakkaussuhteita sinne olin suunnitellut), niin siitähän voi tulla aivan hyväkin. Olen jo vähän pohtinutkin, jos vaikka ottaisin sen NaNoWriMo-projektikseni (eikös se ole marraskuussa? No, voihan sitä vaikka pitää oman yksityisen kirjoituskuukautensa, jos olen pahasti erehtynyt).

Täytyy mennä kohta lukemaan terveystiedon kokeeseen. Millainenkohan koeviikko lukiossa mahtaa olla, jos sinne joskus pyrin/pääsen? Tai jossain yliopistossa? Taidan sittenkin olla ihan tyytyväinen peruskouluuni...