Olisi hauska päästä kurkistamaan toisten ajatuksiin kuin avoimeen kirjaan, tietää, mitä ne todella ajattelevat. Pitävätkö ne oikeasti minusta vai huokaavat helpotuksesta aina kun katoan näköpiiristä - tykkäävätkö ne nauraa vai olisivatko sittenkin mieluummin hiljaa ja hymyilisivät, mutta eivät onnistu siinä, koska joku aina kiskaisee ne mukaan keskusteluun - haluaisivatko ne jonain päivänä kasvattaa itselleen siivet ja lentää?

Kesä tulee kohta. Sitä arvostaa tietysti kylmän ja kovan ja pimeän ja ankean talven jälkeen, mutta samalla taas liian moni asia muuttuu. Pitäisi olla järkevä ja "aikuinen", ja odotukset kasvavat päivä päivältä. Nyt keskitytään vielä koenumeroihin - ei sitä kukaan sano, mutta näin kyllä itsekin miten yllättyneitä ne olivat kun paperissani ei loistanutkaan se tavallinen ysi/kymppialkuinen numero.
Sen jälkeen aletaan kiinnostua muista asioista: kenellä on tulevaisuudensuunnitelmat valmiina, kuka tietää minne tähtää, kuka osaa sanella tulevaisuutensa viisikymmentävuotiaaksi asti melkein takeltelematta ja jossakin vaiheessa mä tipahdin kärryiltä ja jäin katselemaan, kuinka koko muu lasti jatkoi matkaansa.
Eikä kukaan edes kääntynyt vilkuttamaan.