Joululahjoista suurin osa on nyt hankittu, seuraavaksi odottaa paketointi (rakastan sitten sitä puuhaa. Varsinkin kun mukana on tänä jouluna muutama aika mahdottoman muotoinen esine... Saan hermoromahduksen) ja viimeisten lahjojen metsästys. Se vasta onkin mukavaa. Olen kuitenkin lohduttautunut itselleni lupaamallani joululahjalla, eli menen ja törsään kirjakaupassa joulun jälkeisissä alennusmyynneissä. Ja hankin korviini reiät. Katselin juuri pari tuntia sitten, kuinka kaverini kävi ottamassa itselleen kahdeksannen (ainakin mun laskutaidon mukaan se oli kahdeksas) reiän. Vaikka se paukaus soikin korvissani varmaan seuraavat kolme viikkoa, niin otan ne reiät. On tylsää katsella, kuinka kaikkialla on niin hienoja korviksia, mutta eihän niitä tietenkään voi itselleen hankkia, kun ei ole reikiä. Mutta pianhan tämäkin ongelma korjaantuu. (Ja tarvitsen henkisen tukipylvään mukaani sinne.)

Kaikkein parasta on kuitenkin se, että täällä on - LUNTA! Ihan muutaman sentin kerros vain, mutta lunta se silti on. En luovu toivostani valkeasta joulusta, ilonpilaajameteorologit saavat minun puolestani haistaa kukkasen. Kohta pitäisi mennä ulos - viedä koira kävelylle - eli pääsen hillumaan valkoisessa takissani mustan koiran kanssa mustavalkoiseen maisemaan. Siellä on pakkasta ja hengitys höyryää ja lumi narisee jalkojen alla (tai sitten ei, mutta ainahan voi kuvitella sen narisevan).

Joulujuhla on seuraavana perjantaina, ja nautin suunnattomasti siitä ajatuksesta, että tänä vuonna ei ole enää yhtäkään koetta, ja koulussa istuminenkin alkaa olla jo loppusuoralla. Enää kolme päivää koulua, ja viisi päivää jouluun. Olen päättänyt olla pirteä, ja se onkin helppoa tällä hetkellä. (Lunta! Ette voi uskoa, kuinka nopeasti pomppasin aamulla ylös sängystä valvottuani kahteentoista katsoen Kuninkaan paluuta (rakastuin Merri/Pippiniin hyvin vahvasti enkä koskaan kyllästy kuolaamaan sitä Arwenin punamustaa pukua (ja se vaaleanvihreä kruunajaispukukin on iiihana)), kun puoli seitsemältä äiti varmisti että olin hereillä jo ja mainitsi, että maassa on lunta. Sillä kertaa ylösnouseminen ei tuottanut yhtään samanlaisia vaikeuksia kuin yleensä maanantaisin.)